Това твърдят от Центъра за изследване на демокрацията. По  тяхната

...
Това твърдят от Центъра за изследване на демокрацията. По  тяхната
Коментари Харесай

Вопли на фалшив герой: Гешев плаши Борисов с кренвирш, а България...

Това настояват от Центъра за проучване на демокрацията. По  тяхната формула несъмнено е по този начин, само че ще се съгласите, че действително става дума за към 90 на 100 от жителите, тъй като всеки съвсем се е опарвал от този проблем.

 

Този колосален феномен е вероятен, тъй като и до момента конците се дърпат от задкулисие, на което Борисов е или най-ценната кукла или е капо ди тути капи. Не водачът на ГЕРБ „ бащата “ на този отровен недостатък, само че той го наложи като модел. Първата проява бе, когато подкупи намерено Владимир Путин с кучето Бъфи, което му подари през 2010 година Това бе персонален жест, а не на общественик от името на страната. Тогава щеше да връчи на Путин я икона, я копие на „ Исторїѧ славѣноболгарскаѧ “, та да научи руснака някои обстоятелства, а не да приказва нелепости, че руснаците били измислили славянската книжовност, а братята Кирил и Методий са македонци…

 

Борисов се огради с лаком „ хайлайф “, с който ни трансфораха в столица на корупцията, каквато е Колумбия за кокаина. И в случай че се питате кой е българския Ескобар, значи през последните петнайсетина години сте живели другаде.

 

И не щеш ли в един топъл пролетен ден някогашният основен прокурор Иван Гешев се явил на разпит в Следствието, където декларирал, че евентуално точно Борисов стои зад атентата против него на 1 май 2023 година Поискал и очна ставка с Бойко Борисов за „ Берселонагейт “, „ Чекмеджегейт “ и прочие

 

И това в множеството медии не е първа вест! Доскорошният обвинител №1, преди този момент зам.-главен прокурор и началник на профилираната прокуратура твърди, че водачът на най-голямата партия, три пъти управлявал България през последните години, стои зад опит за ликвидиране на един от тримата най-високопоставени магистрати в страната и това не е скандал?! Боже, такава страна и такова население не заслужават твоята благословия и поддръжка.

Господ в действителност би трябвало да е българин, с цел да търпи нашенската некомпетентност.

 

Разбира се Борисов и неговите дежурни остриета, ще пробват първо да неглижират казаното от Гешев, все едно не съществува. Ако това не сработи, ще заявят, че Гешев е мощно раздразнителен поради прекратения му мандат. Следва описването на Гешев като новобранец, който се пробва да влезе в политиката и да бъде видян посредством името на прочут политик, направил доста за България. Накрая ще бъде разгласен за прислужник на политически кръгове по време на предизборна акция. Със сигурност в денонсирането на Гешев ще бъде включен и неговия правоприемник (засега) Борислав Сарафов.

 

По този метод Иван Гешев ще се убеди на личния си тил какво в действителност значи „ глинест терен “, за какъвто той  говореше през 2019 година, когато отхвърляше обществено, че ще се кандидатира за пръв обвинител. „ Лично нямам предпочитание да вземам участие в тези кални процеси “, - рече Гешев тогава. Много скоро по-късно си промени радикално мнението и внезапно се оказа единствен претендент за най-високия пост в прокуратурата. Тогава с Борисов си гукаха като влюбени гълъби, а водачът на ГЕРБ бащински го учеше, че „ да си интелигентен е мъчно, елементарно е, в случай че си елементарен “.

 

Заради тази мъжка дружба, споделени ползи и зависимости тези двамата живяха значително време в забележително съгласие. Всички неуместни на Борисов предприемачи, медии, публицисти и всевъзможни други съперници бяха разчистени от пътя му брутално. Каквито бизнеси можеше да бъдат заграбени, се заграбиха. Десетки хора бяха хвърлени в арестите. Кметиците на столичния кв. „ Младост “ Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха натирени в пандиза от спецсъда за взет рушвет, само че действително тъй като два пъти завоюваха изборите против ГЕРБ…

Колко скалъпени обвинявания, какъв брой унищожени ориси тежат на съвестта на Гешев, в случай че има такава.

 

Гешев обаче нехаеше за жертвите, тъй като бе до Борисов и се обръщаше към него с „ шефе “. И той, и Борисов се къпеха във властови и медиен комфорт по това време и смятаха, че са недосегаеми, велики и безсмъртни. Като всички с непълна черепна кутия.

 

Днес Гешев е изпаднал от каруцата и се мъчи да се качи още веднъж като твърди, че Борисов май е поръчал да го „ сготвят “ с първомайския гърмеж предходната година. Е, оцеля, само че не оцеля във Висшия правосъден съвет, където единствено две години преди този момент гласоподаваха за него и твърдяха, че е доста подобаващ за поста. Би трябвало да е схванал до момента, че Борисов е подготвен да похарчи и изобщо да се откаже от всеки, единствено и единствено да избави собствания си гъз.

 

Гешев три пъти е награждаван от някакво благоевградско нещо с приз на името на италианския магистрат Джовани Фалконе, който бе взривен от мафията през 1992 година Ако Гешев имаше най-малко един микрон нещо общо с Фалконе, Борселино и другите магистрати като тях, щеше да се изправи против Борисов, когато му беше времето. Но тогава той пазеше леговището на Борисов и глутницата му. Днес каквото и да каже по „ Барселонагейт “, „ Чекмеджегейт “, за каналите през митниците, разпада на Министерство на вътрешните работи и изобщо за прогнилите институции – няма кой да му повярва. Това са приказки на подправен воин.

 

Ако бе сериозен най-малко малко, нямаше да приканва „ шефа “ на очна ставка, а щеше да изнесе обществено всички доказателства и обстоятелства, които знае за закононарушения, свързани с водача на ГЕРБ и да понесе всички последици от това, в случай че има такива. Само следователно би могъл да се надява на известно почитание. Но няма да го направи.

 

Гешев е изпята ария и думите му не тежат. Заради такива като него Борисов продължава да дирижира хора на корупционерите, а част от популацията е готово да го качи на джипката още веднъж и да им раздава левчета за Великден и Коледа. Левчетата са на робите, само че си е друго, когато боса ги раздава…  

 

При такива колоси като Борисов и Гешев няма потребност Русия или Иран да ни обстрелват – сриваме се и без ракети.

 

Огнян Стефанов

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР